onsdag 21 november 2012

Solskenskaka

Underbart goda och hela familjens favorit.
 

Recept 24 bitar

Kaka
3 ägg
4 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 ½ dl ljummet vatten

Glasyr
200 gram smör
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 äggulor
1 dl kokos
Kokos till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Rör ner det i äggsmeten varvat med vattnet. Börja och sluta med mjölblandningen. Häll i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna.

Gör under tiden glasyren. Dela på äggen och lägg gulorna i ett glas och vispa upp lite lätt med en gaffel. Lägg smöret i en kastrull och smält på medel värme. Lägg i sockret och vaniljsockret och låt det koka ihop tills sockret har smält. Häll försiktigt i äggulorna under vispning och låt det koka ihop i någon minut. Ta av från plattan och blanda i kokosen. Häll glasyren över kakan och bred ut jämt. Strö på rikligt med kokos och dela kakan i bitar.

1 kommentar: