Recept 2 bröd
5 dl mjölk, fingervarmt
50 g jäst
75 g smält smör
2 ½ tsk salt
2 msk honung
14 dl vetemjöl
Flingsalt
Fyllning tex:
- Skinka, smakrik ost, soltorkade tomater, oliver, färska örter
- Chévre i skivor, hackade valnötter, färsk spenat
- Fetaost, pinjenötter, oliver
- Mozzarella, rödlök, soltorkade tomater
Smula ner jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält margarin, salt och honung och rör ihop. Tillsätt mjölet och knåda i ca 5-10 minuter. Jäs degen sedan i ca 45 minuter. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut till 2 stora rektanglar. Strö över din fyllning. Rulla ihop till en rulle och fäst kanterna med lite vatten. För ihop varje rulle till en krans och tryck ihop ändarna så att fyllningen inte läcker ut. Låt jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med vatten och strö på lite flingsalt. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar