2½ dl naturella cashewnötter
2 dl kokosflingor
3/4 dl kakao
en nypa salt
8-10 st dadlar
Topping
2 dl kallpressad kokosolja
3 dl naturella cashewnötter
1 dl vatten
15 st dadlar
½ dl honung
1 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Börja dagen innan med att blötlägga 3 dl cashewnötter till toppingen minst 8 timmar. Skölj väl.
Börja med botten. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg åt sidan. Mixa cashewnötter, kokosflingor, kakao och salt i en matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och mixa igen. Massan ska hålla ihop så tillsätt lite vatten om det behövs. Häll i massan i en bakform ca 20-22 cm i diameter med löstagbar kant och tryck ut jämt i formen. Ställ kallt under tiden du gör fyllningen.
Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg åt sida. Smält kokosolja försiktigt i mikron eller i ett vattenbad. Ställ åt sidan. Mixa dem blötlagda cashewnötterna och vatten i en matberedare till en tjock smet. Tillsätt dadlar, honung, kakao, vaniljpulver och salt och mixa igen. Tillsätt försiktigt den smälta kokosoljan i en tunn stråle under tiden du fortsätter att mixa. Det ska blandas väl. Ta fram bakformen med botten och lägg på toppingen och stryk jämt. Plasta väl och låt stå i kylen minst 5 timmar. Servera med tex färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar