Den här tårtbotten är en mastig kaka med mycket chokladsmak. Den blir hög och fin och passar väldigt bra till våningstårtor.
Recept
270 gram vetemjöl
75 gram kakao
1 ½ tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
175 gram smör
435 gram socker
½ vaniljstång
3 ägg
350 gram mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform som mäter 24 cm i diameter. Mät upp mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa smör, socker och vaniljen tills det är vitt och krämigt. Blanda ner ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölblandningen varvat med mjölken. Börja och sluta med mjöl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter. Prova med en sticka att den är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar