fredag 19 juli 2013

Havrerutor med kokos & choklad

Goda havrerutor med smak av kokos och choklad.


250 gram smör
3/4 dl ljus sirap
8 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mörk choklad
50 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Häll i sirapen. Blanda havregryn, kokos, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke och rör ihop. Häll i det smälta smöret tillsammans med sirapen och blanda väl. Tryck ut smeten i en ugnsplåt som mäter ca 35 x 25 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter. Låt svalna. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Pensla chokladen på kakan. Smält sedan mjölkchokladen och den vita chokladen och rippla dem över den mörka chokladen. Ställ kakan svalt. När chokladen har stelnat så skär kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar