torsdag 3 november 2022

Saffransbiscotti med mörk choklad

Saffransbiscotti är ett måste till jul och är en stor favorit i familjen. Dessutom perfekt att ge bort som present i en liten påse med rött snöre.


 











Ingredienser

100 gram smör

0,5 gram saffran

1 ½ dl socker

2 ägg

5 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 dl hel sötmandel

50 gram mörk choklad


Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka upp. När vattnet har kokat upp så häll av vattnet och skölj mandlarna i kallt vatten. Ta bort skalet. Lägg mandlarna i ugnen för att torka, ca 5 minuter. Ta ut från ugnen och låt dem svalna. Hacka chokladen grovt.

Smält smöret tillsammans med saffranet i en kastrull. Häll över i en bunke. Knäck i äggen tillsammans med sockret och rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver, mandlar och choklad och arbeta smeten till en deg. 

Dela degen i 3 delar och forma varje del till en längd. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär varje längd i ca 1 cm tjocka skivor och vänd skivorna så att snittytan ligger mot plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar