Så här veckorna efter jul brukar det alltid finnas en del frön, nötter och torkad frukt kvar i skåpen. Då är det perfekt att göra egen granola.
Ingredienser
10 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
3 dl blandade nötter
1-2 msk kanel
1 dl vatten
½ dl kokosolja
1 msk honung (kan ökas på om man vill ha granolan lite sötare)
1 dl torkad frukt tex russin, tranbär eller blåbär
1 dl chiafrön
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg havregryn, frön, nötter och kanel i en långpanna och blanda om. Blanda vatten, kokosolja och honung i en liten bunke och rör tills honungen har löst upp sig. Häll över havregrynblandningen och blanda väl. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20-30 minuter. Rör om varje 10:e minut. Ta ut och låt blandningen svalna. Blanda sedan ner den torkade frukten och chiafrön. Häll upp i en tätslutande burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar