söndag 15 januari 2023

Granola

Så här veckorna efter jul brukar det alltid finnas en del frön, nötter och torkad frukt kvar i skåpen. Då är det perfekt att göra egen granola.


Ingredienser

10 dl havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

3 dl blandade nötter

1-2 msk kanel

1 dl vatten

½ dl kokosolja

1 msk honung (kan ökas på om man vill ha granolan lite sötare)

1 dl torkad frukt tex russin, tranbär eller blåbär

1 dl chiafrön


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg havregryn, frön, nötter och kanel i en långpanna och blanda om. Blanda vatten, kokosolja och honung i en liten bunke och rör tills honungen har löst upp sig. Häll över havregrynblandningen och blanda väl. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20-30 minuter. Rör om varje 10:e minut. Ta ut och låt blandningen svalna. Blanda sedan ner den torkade frukten och chiafrön. Häll upp i en tätslutande burk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar