Ingredienser
800 gram strimlad vitkål
200 gram rivna morötter
2 msk sirap
Salt och peppar
600 gram blandfärs
1 gul lök
1 ägg
2 msk japansk soja
1½ dl mjölk
2 msk kalvfond
1 msk sirap
Salt och peppar
Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader för vanlig ugn.
Lägg blandfärsen i en skål. Skala löken och riv ner den i färsen. Blanda i ägg, soja, mjölk, fond och sirap. Salta och peppra.
Strimla vitkålen fint. Skala och riv morötterna. Stek kål- och morotsblandningen i lite olja i en stekpanna på medelvärme i omgångar. Blanda ner sirap, salt och peppar.
Lägg hälften av kål- och morotsblandningen i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Lägg på färsen och täck sedan med resterande kål- och morotsblandning.
Grädde i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Sätt på aluminiumfolie mot slutet av tiden för att inte brännas vid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar