tisdag 10 januari 2023

Kålpudding med rivna morötter

Jag älskar kål i alla former och kålpudding är inget undantag. Denna gången fyllde jag ut med rivna morötter och det blev väldigt gott.













Ingredienser

800 gram strimlad vitkål

200 gram rivna morötter

2 msk sirap

Salt och peppar


600 gram blandfärs

1 gul lök

1 ägg

2 msk japansk soja

1½ dl mjölk

2 msk kalvfond

1 msk sirap

Salt och peppar


Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader för vanlig ugn.

Lägg blandfärsen i en skål. Skala löken och riv ner den i färsen. Blanda i ägg, soja, mjölk, fond och sirap. Salta och peppra. 

Strimla vitkålen fint. Skala och riv morötterna. Stek kål- och morotsblandningen i lite olja i en stekpanna på medelvärme i omgångar. Blanda ner sirap, salt och peppar. 

Lägg hälften av kål- och morotsblandningen i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Lägg på färsen och täck sedan med resterande kål- och morotsblandning. 

Grädde i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Sätt på aluminiumfolie mot slutet av tiden för att inte brännas vid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar