torsdag 3 november 2022

Chiasylt med hallon

Chiafrön kommer ursprungligen från Sydamerika. Fröna är naturligt glutenfria och innehåller en hög halt av kostfiber, protein och omega 3. De kan bla användas i gröt, puddingar, bakning och smoothies eller som här i sylt där det är chiafröna som gör att sylten tjocknar.

Sylten är jättegod att ha på filen, yoghurten eller gröten.













Ingredienser

300 gram frysta hallon

½ dl vatten

2 msk chiafrön

½ tsk vaniljpulver


Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp och låt puttra i 2-3 minuter. Tag av från värmen och tillsätt vaniljpulvret. Mixa till en slät sylt med en stavmixer. Tillsätt chiafrön och låt svalna. Häll över i en burk. Håller i ca 1-2 veckor i kylskåpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar