Ingredienser
100 gram smör
0,5 gram saffran
1 ½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl hel sötmandel
50 gram mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka upp. När vattnet har kokat upp så häll av vattnet och skölj mandlarna i kallt vatten. Ta bort skalet. Lägg mandlarna i ugnen för att torka, ca 5 minuter. Ta ut från ugnen och låt dem svalna. Hacka chokladen grovt.
Smält smöret tillsammans med saffranet i en kastrull. Häll över i en bunke. Knäck i äggen tillsammans med sockret och rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver, mandlar och choklad och arbeta smeten till en deg.
Dela degen i 3 delar och forma varje del till en längd. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär varje längd i ca 1 cm tjocka skivor och vänd skivorna så att snittytan ligger mot plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar