fredag 11 januari 2013

Cake Pops

Cake Pops är barnsligt goda och passar perfekt på kalas. Man kan forma och dekorera dem i oändliga variationer. Det är bara fantasin som sätter gränser. Denna gången blev det en traditionell variant som ska levereras till Petras prinsesskalas.


Recept
1 paket Oreokakor eller annan kaka tex Ballerina
2-3 msk Philadelphiaost
200 gram vit eller mörk choklad till dekoration
Klubbpinnar

Kör kakorna till smulor i en matberedare. Blanda ner Philadelphiaosten lite i taget tills det blir en deg som går att forma. Forma till 10-12 stycken bollar och lägg på ett fat. Ställ in i frysen i ca 5 minuter. Smält under tiden chokladen antingen i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta ut bollarna ur frysen. Sätt en klubbpinne i varje boll. För att pinnen ska fästa ordentligt brukar jag först doppa pinnen i lite choklad och sedan sticka ner den i bollen. Ställ sedan bollarna i frysen igen i några minuter så att pinnarna fastnar ordentligt. Doppa sedan klubborna i den smälta chokladen och låt dem rinna av. Sedan kan man dekorera dem med strössel, marsipanblommor, ringla mörk choklad på eller äta dem som dem är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar