lördag 12 januari 2013

Nötbollar

Så här efter julhelgerna har man ofta en massa slattar av nötter, russin, fikon och dadlar i skafferiet. Då är det perfekt att göra dessa goda och dessutom nyttiga bollar.



Recept
2 dl nötter (hasselnötter, mandlar, valnötter eller cashewnötter)
1 dl russin, dadlar eller fikon
1 msk kakao
1 msk vatten
1/4 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Kokos

Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en smet. Forma små bollar som du rullar i kokos. Förvara svalt.

Idén kommer från Amy, men jag tillsatte mer kakao för mer chokladsmak. Mums!


2 kommentarer:

  1. Mycket gott! Jag tycker att fäska dadlar är godast att göra nöt- och fruktobollar med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller absolut med, men ibland får man ta hand om resterna för att sedan kunna köpa nytt :) Fin blogg du har förresten. Fanns mycket gott jag skulle vilja testa. Har aldrig använt Stevia. Var kan man inhandla det?

      Radera