Så här efter julhelgerna har man ofta en massa slattar av nötter, russin, fikon och dadlar i skafferiet. Då är det perfekt att göra dessa goda och dessutom nyttiga bollar.
Recept
2 dl nötter (hasselnötter, mandlar, valnötter eller cashewnötter)
1 dl russin, dadlar eller fikon
1 msk kakao
1 msk vatten
1/4 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Kokos
Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en smet. Forma små bollar som du rullar i kokos. Förvara svalt.
Idén kommer från Amy, men jag tillsatte mer kakao för mer chokladsmak. Mums!
Mycket gott! Jag tycker att fäska dadlar är godast att göra nöt- och fruktobollar med!
SvaraRaderaHåller absolut med, men ibland får man ta hand om resterna för att sedan kunna köpa nytt :) Fin blogg du har förresten. Fanns mycket gott jag skulle vilja testa. Har aldrig använt Stevia. Var kan man inhandla det?
Radera