tisdag 29 januari 2013

Crème Brûlée

Crème Brûlée är den perfekta efterrätten som man kan förbereda någon dag i förväg. Ta bara fram strax innan servering och bränn av sockret i omgångar för den perfekta knäckiga skorpan.


Recept till 6-8 personer
7 äggulor
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
1½ dl socker
Socker till knäcklagret

Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en liten långpanna och ställ formarna där i. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön, vaniljstång, vispgrädden och mjölken i en kastrull. Koka upp och ta från värmen. Låt dra i ca 10 minuter. Ta ut vaniljstången. Lägg äggulorna i en bunke och vispa upp med sockret.  Häll gräddmjölken över äggulorna lite i taget under omrörning. Häll blandningen i formarna som står i långpannan. Värm vatten till vattenbadet och häll i långpannan vid sidan om formarna. Ställ in i mitten av ugnen.   Grädda i ca 40 minuter. Ta ut långpannan och låt brûlèerna kallna i långpannan. Ställ sedan in i kylen över natten. Vid servering strös socker på ytan av brûlèerna och bränns av med en liten gasolbrännare eller på grillvärme i ugnen.

3 kommentarer:

  1. Jag tror att det är min favoritefterrätt av alla! =)
    Har aldrig testat att göra själv dock.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, otroligt gott. Men du måste testa att göra själv. Det är inte alls svårt.

      Radera
  2. Underbart goda & lätta att göra // Kerstin

    SvaraRadera