fredag 1 februari 2013

Fetafylld fläskfilé

Fläskfilé kan man laga mycket gott med. En variant är att fylla den och det finns en mängd olika sorter. Denna är en av många.

Recept till 4 personer
500-600 gram fläskfilé
100 gram Fetaost
150 gram Soltorkade tomater
100 gram Parmaskinska
Salt och peppar


Dela soltorkade tomater i små bitar.
Mosa fetaosten och blanda med tomaterna.
Blanda även med  kryddorna som tomaterna ligger i,
men uteslut det mesta av oljan
Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett.
Skär en skåra nästan helt igenom längs med hela filén.
Vik ut den och salta och peppra

Fördela feta/tomat blandningen i skåran.

Pressa samman blandningen och tryck ihop filén.
Linda in filén med Parmaskinska.
Linda in filén i plastfolie och ställ in i kylen.
Ta fram en ½ timma innan du ska tillaga den.
Tillaga i 175 grader i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar