Fläskfilé kan man laga mycket gott med. En variant är att fylla den och det finns en mängd olika sorter. Denna är en av många.
Recept till 4 personer
500-600 gram fläskfilé
100 gram Fetaost
150 gram Soltorkade tomater
100 gram Parmaskinska
Salt och peppar
Dela soltorkade tomater i små bitar. Mosa fetaosten och blanda med tomaterna. Blanda även med kryddorna som tomaterna ligger i, men uteslut det mesta av oljan |
Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett. Skär en skåra nästan helt igenom längs med hela filén. Vik ut den och salta och peppra |
Fördela feta/tomat blandningen i skåran. |
Pressa samman blandningen och tryck ihop filén. Linda in filén med Parmaskinska. |
Linda in filén i plastfolie och ställ in i kylen. Ta fram en ½ timma innan du ska tillaga den. Tillaga i 175 grader i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. |
Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar