fredag 22 mars 2013

Blåbärsmuffins

Servera dessa godingar med en klick vispad grädde till så är det fulländat :)



Recept 12 muffins
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
½ dl grädde
2 3/4 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk citronsaft
Raspet från en ½ citron
2 dl frysta blåbär
1 msk maizena

Crunch
75 gram smör
½ dl socker
1 ½ dl mjöl
½ dl havregryn
3/4 dl kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Börja med att blanda till crunchen. Nyp ihop smöret med det övriga ingredienserna till en smulig massa. Ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i grädden. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner smörblandningen varvat med mjölblandningen i äggsmeten. Rör i citronsaft och rasp. Blanda maizena med de frysta blåbären och rör försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över crunchen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Tips! Blir det crunch över kan man grädda det separat i ugnen på en plåt i ca 15-20 minuter eller tills det har fått en gyllene färg. Låt sedan svalna och hacka söner med en kniv. Jätte gott att strö över glass tex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar