onsdag 6 mars 2013

Mandelsnacks

Jag har hittat en jättegod krydda ur Santa Marias sortiment som heter Cacao & Chili som är väldigt god att strö över brända mandlar. Det blir en god smak av choklad, kanel och lite het chili. Perfekt och jättegott som snacks. Eller varför inte ge bort som gå-bort-present.


Recept
200 gram (1 påse) sötmandel
Ca 1 msk Cacao & Chili krydda
Flingsalt
Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Skålla och skala mandeln. Lägg mandeln på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt och blanda om. Sätt in i ugnen i 4 minuter. Ta ut plåten och häll över 1 msk Cacao & Chili krydda och blanda om. Sätt in i ugnen i 4 minuter till eller tills mandlarna har fått en gyllenbrun färg.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera