lördag 27 april 2013

Vaniljpannacotta med rabarbertopping

Här kommer ett rabarberrecept till. En god vaniljpannacotta med frisk rabarbergelé på toppen. Perfekt avslutning på middagen.



Recept till 6 personer
Pannacotta
6 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl socker
1 vaniljstång
4 st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt det koka upp och dra åt sidan. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet och blanda i gräddblandningen. Låt det svalna och tjockna till lite. Ta ur vaniljstången och rör om. Häll upp i 6 små portionsformar och ställ in i kylen för att stelna.

Rabarbertopping
150 gram rabarber
½ dl vatten
½ dl gelesocker

Ansa och skär rabarbern i bitar. Koka rabarbern mjuk i en kastrull ca 3-5 minuter. Sila rabarbern och spara saften. Häll saften i en kastrull och blanda i vatten och gelesockret. Låt koka upp och sjuda i ½ - 1 minut.

Ta ut pannacottan och häll försiktigt rabarbertoppingen över. Ställ in i kylen för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar