fredag 5 april 2013

Müsli

Hemmagjord müsli eller granola som det egentligen heter eftersom den är rostad i ugn och även sötad som vanlig müsli inte är, är perfekt frukost eller mellanmålsmat.


Recept
3 dl fiberhavregryn
3 dl dinkelgryn
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
1 dl linfrö
1 dl torkade blåbär
1 dl torkade tranbär
½ dl gojibär
2-3 tsk kanel
3/4 dl honung

Sätt ugnen på 175 grader. Häll alla ingredienser utom bär och honung i en skål och blanda väl. Bred ut blandningen i en långpanna och ringla över honungen och rör runt så att det inte klumpar ihop sig för mycket. Rosta i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Rör runt några gånger under tiden så att det blir jämt rostat. Ta ut långpannan och låt svalna helt. Blanda i de torkade bären och häll över i en tättslutande burk.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Så himla mycket gott du bjuder på i bloggen. Har kikat runt och blev riktigt hungrig.

    Jag brukar också göra hemmagjord müsli, är ju så gott. Min är slut nu så borde verkligen göra ny snart.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det vänliga orden. Måste säga det samma. Följer din fina blogg och har fått mycket inspiration från dig.
      Kram

      Radera