söndag 6 oktober 2013

Italienska kycklingbröst

Detta recept har jag helt glömt av att lägga upp på bloggen. Det är ett jättegott recept på kycklingfilé med parmaskinka och parmesanost som jag hittade på Guld Fågelns hemsida. Originalreceptet har Leif Mannerström komponerat.


Recept för 4 personer
4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
8 skivor parmesanost
Färsk basilika
1 dl soltorkade tomater
2 schalottenlökar
2 vitlökar
1 citron
1 burk krossade tomater
1 dl torrt vitt vin
Hönsbuljongtärning
Salt och peppar efter behag

Dela kycklingen så att det blir 2 st platta filéer av varje filé. Lägg 1 ostskiva, 1 skiva parmaskinka, basilikablad och till sist den andra ostskivan mellan två skivor kycklingfilé. Fäst ihop med tandpetare. Dela citronen i 4 skivor. Bryn filéerna tillsammans med citronerna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och lägg åt sidan. Bryn lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt krossade tomater, vitt vin och hönsbuljong. Lägg kycklingfiléerna och citronerna i såsen och låt puttra i ca 10 minuter. Strö över hackad basilika. Servera med ris eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar