fredag 4 oktober 2013

Sticky buns

Idag är det Kanelbullens dag och det måste vi fira. Här kommer ett recept på otroligt goda American sticky buns där orginalreceptet kommer från Leila Lindholm.



Recept på ca 20 bullar i en liten panna
50 gram jäst
3 dl mjölk
150 gram smör
1½ dl strösocker
½ tsk salt
1 msk kardemumma
1 ägg
11-12 dl vetemjöl

Fyllning
ca 100 gram valnötter
250 gram smör
1½ dl farinsocker
1 msk kanel

Cream Cheese Glaze
100 gram philadephiaost
1½ msk ljus sirap
0,75 dl florsocker
Skal och saft från 1 liten lime.

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen och blanda väl. Blanda i socker, salt, kardemumma, ägg, och mjukt smör skuret i tärningar. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i ca 1 timma. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda till en smidig deg. Låt vila i ca 5 minuter. Blanda under tiden fyllningen. Hacka nötterna grovt och blanda med smör, farinsocker och kanel. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär degen i ca 2 cm tjocka bitar. Det ska bli ca 20 stycken. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd liten långpanna. Låt jäsa under bakduk ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över råsocker eller pärlsocker. Grädda bullarna i 15-20 minuter. Låt svalna. Blanda under tiden glazen. Blanda philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål. Smaksätt med lime. Ringla glazen över bullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar