onsdag 16 oktober 2013

Müslikakor

Hade lite slattar kvar av olika sorters müsli, bla Paulun's Blåbär & Vanilj och tänkte att det måste ju vara supergott att blanda ner i bakverk. Det blev små müslikakor med smält mörk choklad på.



Recept 20 st
100 gram smör
2 dl müsli
1 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
2 msk sirap
Ca ½ dl hackade hasselnötter
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gram mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner sirap och smör och blanda väl. Klicka ut ca 20 stycken kakor på plåten och tryck till lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Smält under tiden chokladen försiktigt i mikron. Rippla eller spritsa chokladen över kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar