Ca 1 kg Fläskkarré
4-6 st vitlöksklyftor
Olivolja
Sätt ugnen på 120 grader. Skala vitlöksklyftorna och dela dem i mindre bitar. Gör små snitt i fläskkarrén med hjälp av en kniv och lägg i vitlöksklyftorna. Häll lite olivolja runt fläskkarrén, salta och peppra och lägg i en gjutjärnsgryta med lock. Ställ in i ugnen i 4-5 timmar eller tills köttet går att dra isär med en gaffel. Vänd köttet efter halva tiden.
Syrad rödlök
2 stycken rödlökar
1 dl ättikssprit
1 ½ dl socker
3 dl vatten
Koka upp vatten, ättikssprit och socker och låt svalna något. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg lökskivorna i lagen och låt stå kylt i minst 1 timma innan servering.
Sås
3 dl Creme Fraiche
1½ tsk Dijonsenap
1 tsk honung
Salt och vitlökspeppar efter smak
Salt och peppar
Sås:
2 dl Ketchup
½ dl Äppelcidervinäger
½ dl Farinsocker
1 msk Worcestersås
1 tsk Tabasco
1 tsk Liquid Smoke
Salt och peppar
Sätt ugnen på 120 grader. Skala vitlöksklyftorna och dela dem i mindre bitar. Gör små snitt i fläskkarrén med hjälp av en kniv och lägg i vitlöksklyftorna. Häll lite olivolja runt fläskkarrén, salta och peppra och lägg i en gjutjärnsgryta med lock. Ställ in i ugnen i 4-5 timmar eller tills köttet går att dra isär med en gaffel. Vänd köttet efter halva tiden.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning tills allt är blandat, ca 3 min. Ställ åt sidan.
Ta ut karrén och dra isär köttet i strimlor. Ös över lite av såsen och blanda om. Servera i pitabröd med sallad, tomat, syrad rödlök och sås.
Syrad rödlök
2 stycken rödlökar
1 dl ättikssprit
1 ½ dl socker
3 dl vatten
Koka upp vatten, ättikssprit och socker och låt svalna något. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg lökskivorna i lagen och låt stå kylt i minst 1 timma innan servering.
Sås
3 dl Creme Fraiche
1½ tsk Dijonsenap
1 tsk honung
Salt och vitlökspeppar efter smak
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar