söndag 20 oktober 2013

Pitabröd

Denna deg är även perfekt  att baka ut pizza på. Receptet kommer från Martin som driver den underbara brödbloggen Pain de Martin.



Recept 12 bröd

400 gram vatten
8 gram jäst
600 gram vetemjöl special
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 tsk socker

Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resterande ingredienser och blanda till en smidig deg. Täck över bunken med plastfolie och ställ i kylen för att jäsa i ca 8 timmar. Du kan tex göra degen på morgonen och baka ut den på kvällen. Häll ut degen på mjölad bänk och väg ut bitar på 85 gram, ca 12 stycken. Forma degbitarna till runda bollar genom att vika in kanterna mot mitten så att ytan spänns. Låt dem vila i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut varje boll till en CD-skivas storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa i ca 30-45 minuter. Baka i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter eller tills det fått fin färg. I ugnen blåser de upp sig, men sjunker ihop efter gräddningen. Lägg bröden under en handduk med en gång efter gräddningen annars blir de torra och spricker när man delar dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar