söndag 25 november 2012

Brownies

Mycket goda och mastiga brownies. Gör gärna kakorna 1 dag i förväg så blir konsistensen bäst. Kakorna går jätte bra att frysa om det inte går åt med det samma.

200 gram mörk choklad
200 gram smör
2 ½ dl socker
5 ägg
150 gram valnötter
2 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, gärna en fyrkantig 23 x 23 cm. Dela chokladen i bitar och smält i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda väl mellan varje ägg. Häll i den smälta chokladen och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och valnötskärnor och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna och dela sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar