torsdag 1 november 2012

Citronglasstårta med seg chokladbotten



Recept

Chokladbotten
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 msk kakao
150 g smör
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en 24 cm form med löstagbar kant. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen. Blanda ordentligt. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Citronglass
6 dl grädde
2 dl kondenserad mjölk, sötad
3 dl lemoncurd
1 citron

Vispa grädden lagom tjock. Riv skal från citronen och pressa ur saften. Blanda grädden med kondenserad mjölk och rivet citronskal. Blanda ihop lemoncurd och citronsaft och häll det sedan i gräddblandningen. Blanda om lite slarvigt så det blir lite marmorerat.

Montering
Ta loss kakan ur formen. Fodra formen med plastfolie på botten och runt kanterna så är det lättare att få loss tårtan ur formen sedan. Lägg tillbaka kakan och häll på citronsmeten. Ställ i frysen för att stelna i minst 5 timmar. Ta ut ur frysen ca 30 minuter innan servering och häll på kola eller chokladsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar