torsdag 1 november 2012
Kyckling med gorgonzola
Recept
4 st kycklingfiléer
1 st purjolök
1 dl mjölk
2 dl créme fraiche
½ dl konjak
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljong tärning
1 msk farinsocker
150 g gorgonzola
Valnötter
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna med smör i en stekpanna. Lägg åt sidan för att svalna. Bryn purjolöken i stekpannan och blanda i övriga ingredienser till såsen utom nötterna. Skär kycklingen i sneda skivor och lägg i en ugnsfast form. Häll på såsen och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Vid servering smula över valnötterna. Servera med ris eller klyftpotatis och grönsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar