söndag 21 oktober 2012

Minipajer

Har man turen att ha rabarber kvar i frysen kan man en blåsig och regnig höstdag drömma sig bort till ljuva varma sommardagar med dessa små juveler.

Recept till ca 6 småpajer
100 gram smör
1 dl råsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
100 gram mandelmassa
2 dl hallon frysta eller färska
4 dl fint skuren rabarber

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser utom frukten till en smuldeg. Blanda samman hallon och rabarber. Lägg i en stor matsked av smuldegen i botten på små pajformar och tryck ihop eller ta hälften av degen och platta ut i en stor pajform. Lägg i lite av fruktblandningen. Strö över resterande av smuldegen. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar