söndag 14 oktober 2012

Morotsbröd

När tidningen Hembakat kommer nerdimpande i brevlådan blir jag lycklig. En hel tidning med massor av nya recept att testa. Detta brödet var med i senaste utgåvan och det var jättegott. I receptet står det att det blir 6-8 stycket och jag bakade ut 8 stycket och dom blev ändå väldigt stora så jag tycker man kan baka ut 10.

Recept

50 gram jäst
5 dl mjölk, fingervarmt
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
2 morötter
9-11 dl vetemjöl
pumpakärnor

Sätt ugnen på 230 grader. Smula jästen i en bunke och blanda med fingervarm mjölk. Tillsätt salt och grahamsmjöl. Rör om och låt blandningen stå medans du skalar och river morötterna. Tillsätt morötter och vetemjöl lite i taget. Knåda en stund och låt jäsa i 45 minuter. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela degen i 8-10 bitar som du formar till runda platta bröd. Lägg dem på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Pensla brödet med vatten och strö på pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar