söndag 21 oktober 2012

Rullader

Till 4 personer

8 skivor lövbiff
8 skivor bacon
8 st cornichoner
1 morot
1 lök
Dijonsenap
2 l vatten
1 ½ ox- eller kalvbuljong tärning
3 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé

Skala moroten och dela den i stavar. Skala löken och skiva den i bitar. Lägg upp köttet på bänken och bred på senap. Lägg en baconskiva på varje köttbit. Lägg en morotsbit, en lökbit och en cornichon längst ner på köttkanten. Salta och peppra och rulla ihop varje köttbit till en rullad och fäst med en tandpetare. Lägg vattnet och buljongtärningen i en gryta och koka upp. Bryn rulladerna i en stekpanna och lägg dem sedan i grytan med buljongen. Låt puttra i ca 45 minuter. Ta ut rulladerna och koka ner buljongen till ca hälften. Häll på grädden och svartvinbärsgelén. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen med maizena. Lägg tillbaka rulladerna i såsen och servera med potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar