söndag 21 oktober 2012

Glögg

Gjorde min egen glögg för första gången förra året och den blev väldigt god. Har en flaska kvar och det ska bli spännande att smaka av den efter 1 år. Men nu är det dags att sätta en ny sats. Det är bara 6 veckor kvar till första advent och glöggen ska helst stå i 7 veckor innan den ska tappas upp.

5 liter svagdricka
5 råa potatisar
50 gram jäst
1 påse nejlikor
1 påse hela kardemummakärnor
1-2 hela kanelstänger
250-500 gram russin
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
2,5 kilo socker

Skala potatisen och dela den i bitar. Lägg den i en 10-liters hink. Smula ner jästen. Skala ingefäran och dela den i bitar och lägg i hinken. Häll i resterande ingredienser och blanda väl. Täck hinken med plastfolie och gör små hål i plasten. Låt stå i fred i ca 7 veckor och tappa sedan upp på väl rengjorda flaskor. Var noga med att inte få med bottensatsen.


2011 års glögg

Årets glöggsats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar