söndag 14 oktober 2012

Patrik´s fläskfilégryta

Recept för ca 4 personer

1 fläskfilé
½-1 burk Ridderheims marinerade vitklöksklyftor
½-1 burk Ridderheims soltorkade tomater + kryddorna i burken
½-1 dl syltlök
½ burk cornichons (små inlagda gurkor)
2-4 st ölkorvar
1-2 tsk Dijonsenap
4 dl grädda
1-2 dl matlagningsyoghurt
salt
peppar
soja

Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm skivor. Strimla soltorkade tomater och häll av oljan ur burken men spara kryddorna och lägg sedan tillbaka strimlorna i burken. Dela ölkorven i mindre bitar. Salta och peppra fläskfilén och stek sedan i stekpannan. Lägg över på ett fat. Häll grädden i stekpannan och blanda i soltorkade tomater med kryddor. Lägg i marinerade vitlöksklyftor, syltlök, cornichons, ölkorv och blanda runt. Blanda i Dijonsenap efter smak. Lägg tillbaka köttet i pannan och blanda i matlagningsyoghurt och låt det få ett uppkok. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera med ris, pressad potatis eller rotsaker i ugn och grönsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar