måndag 1 oktober 2012

Parmarullar

150 g parmaskinka i skivor
250 g av tex mozzarella, fetaost eller chevré
100 g soltorkade tomater

Pesto:
1 vitlöksklyfta
25 g riven parmesanost
1 knippe bladperilja ca 25 g
½ kruka basilika
50 g pinjenötter
2 msk olja från tomatburken
½ krm salt

Peston:
Skala vitlöken och riv osten. Finfördela persiljan, basilikan, vitlöken och pinjenötter i en matberedare. Tillsätt den rivna parmesanen, oljan och saltet och kör till en jämn smet.

Montering:
Skär bort fettkanten på skinkan. Lägg den omlott på en plastfilm. Fördela osten på ena halvan av skinkan. Bred peston över osten. Hacka de soltorkade tomaterna och fördela jämt över peston. Rulla ihop skinkan från långsidan med osten längst in. Lägg plastfolie runtom och tryck ihop. Ställ i kylen några timmar eller över natten. Skär i skivor före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar