måndag 1 oktober 2012

Patrik´s Pepparsås

4 port
2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st charlottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
4 msk kalvfond och 3 dl vatten
1 tsk socker
1 ½ dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk senap
2 krm salt

Recept

Mortla eller krossa pepparkornen fint. Hacka charlottenlöken fint. Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning. Tillsätt tomatpurén och pepparkornen. Fräs någon minut. Tillsätt vetemjöl och blanda ihop. Häll på vatten och kalvfond och låt koka ihop. Tillsätt grädden, socker, vin, soja och dijonsenap lite i taget efter smak. Tillsätt salt efter tycke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar